Turvallisuusmuseo palkittiin Finnish Security Awardsissa Vuoden turvallisuusyhteistyön edistäjä -palkinnolla. Palkinto jaetaan henkilölle, organisaatiolle tai yhdistykselle, joka on luonut uusia toimintamalleja turvallisuusyhteistyön kehittämiseen tai ollut merkittävän aktiivinen toimija yhteistyön toteuttamisessa.
”Turvallisuusmuseon ikinuoret alan pioneerit tekevät tärkeää työtä suomalaiselle turvallisuusalalle, kun he keräävät ja dokumentoivat laitteita, laitteistoja, dokumentteja, tapahtumia, kirjallisuutta sekä paljon muuta turvallisuusalan historiaan liittyen. Turvallisuusmuseo on uudistanut tämän vuoden aikana kotisivujaan, joten virtuaalinenmuseokierros onnistuu aina. Lisäksi Turvallisuusmuseon iloiset velikullat järjestävät vuosittaisia suosittuja turvallisuusseminaareja, joissa alan asiantuntijat tapaavat ajankohtaisten asioiden merkeissä.” Kertoo järjestevän organisaation Turvallisuus & riskienhallinta –lehden Jyri Paasonen.
Turvallisuusmuseon hallitus kiittää yhteistyökumppaneita ja tukijoitamme, jotka mahdollistavat Turvallisuusmuseon toiminnan.
FSA Gaalassa saamamme yhteistyöpalkinto pääsi yllättämään meidät. Arvostamme sitä erittäin korkealle.
Loistavaa todeta, että myös pienempi yksikkö voi menestyä omassa kategoriassaan. Arvelimme, että palkintoraati, FinnSec 2023 messuvieraat, tässä tapauksessa painotti paljon toimintamme laatuun.
12 vuotta sitten edesmennyt Markku Vuorela alkoi soitella meille muutamalle samaan aikaan eläkkeelle jääneelle kaverille. Markku sanoi, että aloitetaan nyt touhuamaan jotain. Nyt meillä kaikilla on joutoaikaa.
Hän ehdotti, että perustetaan museo. Siihen me muut, että ei ainakaan perinteistä museota, jossa alaovella myydään 5€ lippuja. Todettiin, että ruuhkaisina päivinä saattaisi olla 5 kävijää. Kustannukset tilojen ja kaluston hankinnassa olisivat kohtuuttomat.
Markku sanoi, että käykö nettimuseo? Sehän kävi
Kokoonnuimme alussa FinnSecurityn ry:n jaoksena, mutta se tapa toimia ei ollut oikea, itsenäisenä toiminta oli selvempää.
Aloitimme hurjan tukijaverkoston hankinnan. Turvallisuuslehti antoi meille kokoontumistilaa, ASIS Finland ry järjestö maksoi ensimmäisen kannettavan tietokoneen, Turvakolmio antoi apua kopiointipalveluissa, Messukeskus antoi messuille näyttelytilaa selvällä alennuksella, kalusteita saimme Securitas Oy:ltä ja Finanssialalta, Huoltovarmuuskeskuksen kanssa teemme yhteistyötä jne.. Pikkuhiljaa saimme kannattajajäseniä niin, että voimme hankkia oman tilan ja laitteita kuvauksiin ja taltiointiin.
Seminaarien järjestäminen mahdollisti ohjelmistojen hankinnan, vaikkakin Markun tytär Maaret Saukonoja uhrasi paljon omaa aikaansa, jotta saimme kokoelmaohjelman toimimaan. Koko olemassaolon aikana kaikki on tehty talkoohengellä ilman korvauksia.
Me keksimme aina uusia tapoja toteuttaa hanketta
Etsimme maailmalta tallennukseen sopivia tuotteita.
Saimme paljon taltiointiin kuuluvaa materiaalia tukijoiltamme. Tämäkään toiminta ei pyöri ilman euroja ja siksi järjestämme erittäin korkeatasoisen seminaarin ”Tätä et kuule muualla” parin vuoden välein kootaksemme varoja toimintaamme.
Samalla muutimme Klondyke-taloon Keravalle Turvallisuuslehden siivellä. Nyt olemme samassa talossa vuokraamassamme tilassa kaikkien toimintojen kanssa. Näin on 12 vuotta vierähtänyt.
Tämän on ainoastaan mahdollistanut hallituksen jäsenien innostus ja pitkäjänteisyys (vieläkin mukana on neljä perustajajäsentä) sekä kannattajajäsenten tuki.
Ilman teidän tukeanne ei meitä olisi.
Yhteistyö jatkuu teidän kaikkien kanssa, paljon paremmalla mielellä. Palkinto antaa intoa.
Turvallisuusmuseo 2.0
Joskus museonkin tarvitsee uudistua. Nyt Turvallisuusmuseossa on tulossa useita uudistuksia. Uudistuksista huolimatta moni asia säilyy kuten ennenkin, koska olemme museo.
Messut ovat edelleen tärkeä osa Turvallisuusmuseon näkyvyyttä. Tänä vuonna olimme Finnsec -messuilla Finanssialan ja Huoltovarmuuskeskuksen kanssa. Messut oli erittäin onnistunut tapahtuma.
Tarkoituksena olisi saada myös Turvallisuusmuseon uudet kotisivut valmiiksi alku vuodesta. Hyvässä vauhdissa ollaan jo siinäkin ja uudet sivut ovat jo julkaistu, mutta hieman kesken vielä.
TÄTÄ ET KUULE MUUALLA ® -turvallisuusristeilyt järjestämme edelleen 2024, yhteistyössä Huoltovarmuusorganisaatio kanssa. Risteilylle odotamme kaikkien aikojen suurinta osallistuja määrää. Tästäkin lähiaikoina lisää ja voit jo ilmoittautua ennakkoon; www.turvallisuusseminaari.fi
Olemme hankkimassa museon materiaaleille virallisen arkistointijärjestelmän. Kuten oikeassa museossa kuuluu olla. Materiaalin määrä tulee kasvamaan huomattavasti virtuaalisessa museossa. Saimme Turvallisuuslehdeltä paljon materiaalia ja aloitamme tämän taltioinnin ja digitalisoinnin.
Turvallisuusmuseon yhteistyökumppaneillemme ja kannattajille on tavoitteena saada lisää näkyvyyttä ja mahdollisesti osallistaa museon toimintaan tai ainakin yhteiskumppanimme voisivat tulevaisuudessa hyödyntää museon palveluita omassa toiminnassaan, myynnissä ja markkinoinnissa.
Mikäli olet kiinnostunut liittyä kannattajajäseneksemme, ota yhteyttä allekirjoittaneeseen.
Turvallisuusmuseon uusi hallitus aloittaa 2024 alussa uusissa rooleissa.
Turvallisuusmuseo kannatusyhdistys ry, uusi hallitus 2024
Sami Pakarinen, puheenjohtaja
Reijo Tiilikainen, varapuheenjohtaja
Erkki Pitkänen, sihteeri
Jouko Ahonen, rahastonhoitaja
Patrick Forsbom, jäsen
Antero Kääpä, jäsen
Erkki Pitkänen, jäsen
Eero Pesola, jäsen
Kerava 15.11.2023
Turvallisuusmuseo kannatusyhdistys ry
Sami Pakarinen, hallituksen varapuheenjohtaja
sami.pakarinen@turvallisuusmuseo.fi
040 6552355